About Toya

IMG_4281

Wie ben ik…..  Ik begon op mijn 8e met het modelleren van het haar van mijn poppen. Ook mijn eigen haar gebruikte ik om op te oefenen. Ik kon dan ook op jonge leeftijd mijn eigen haar vlechten. Op mijn 17e won ik als eerste jaarstudent aan de kappersschool in Amsterdam mijn eerste prijs, voor meest creatieve kapsel. Na diverse stageplaatsen in verschillende kapsalons, werd  mij al gauw duidelijk dat ik niet al mijn creativiteit kwijt kon. Ik wilde meer dan alleen de standaard kapsels. Ik besloot voor mezelf te beginnen en een klantenkring op te bouwen vanuit huis.

Vijf jaar geleden ontstond  de naam waaronder ik nog steeds werk Toya Fierce. Een klant gaf mij deze naam ik herkende mijzelf hierin. Dat was het begin van ToyaFierce Hairdesign. In 2012 ging ik naar Atlanta waar ik aanwezig was bij de Bronner Bross Hairshow. Hier zag ik alles wat ik altijd in de magazines zag. Al die verschillende creaties in kapsels, de passie die erin werd gestopt. Hier vond ik mijn ware liefde voor black hair dit is wat ik wilde!!
De liefde en passie  die ik heb voor black hair vind je terug in elke creatie. Dit is niet zomaar een baan, dit is mijn roeping. Dit ben ik Toya Fierce!!

IMG_4348 IMG_4316 (1)